27. február 2020 / Meniny má Alexander

Veselý panáčikovia

Sladkosť ktorá dlho vydrží a je ľahká na prípravu
Veselý panáčikovia

Jednoduchý recept ktorý výborne chutí

Pomôcky, suroviny

550 g hladká múka
200 g cukor
1/2 balíčku jedlá sóda DrOetker
1 balíček škoricový cukor DrOetker
1 pohár jablkový kompót alebo pyré hmotnosť 360 g
3 ks vajce
150 g zmäknuté maslo alebo margarín
1 KL mandľová aróma DrOetker
100 g hrozienka
50 g nasekané mandle
100 g kandizované ovocie
Na ozdobenie
2 balíčky svetlá poleva DrOetker
1 balíček tubičky na zdobenie DrOetker

Postup

1.

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, cukor, sódu, škoricový cukor, jablkový kompót, vajcia, maslo alebo margarín a arómu. Všetko spracujeme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Ručne vmiešame hrozienka, mandle a kandizované ovocie. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3 Doba pečenia: asi 30 minút

2.

Upečený korpus necháme vychladnúť na plechu na kuchynskej mriežke.

3.

Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale. Potrieme povrch múčnika a necháme stuhnúť.

4.

Korpus nakrájame na 8 rovnako veľkých obdĺžnikov a tie potom priečne prekrojíme na polovicu. Pomocou tubičiek vytvoríme panáčikom vlásky a tvár

5.

IP: V dobre uzavretej nádobe panáčikovia vydržia asi 2 týždne

Galéria
Komentáre