Pečený ovocný čaj

Thumbnail
Kategórie:

Vonku sa postupne viac a viac ochladzuje a preto Vám prinášame recept na pečený čaj, ktorý poriadne zahreje 🙂

Recept je jednoduchý, s menšou pomocou rodičov by ho mal zvládnuť každý, kto rád pomáha v kuchyni 🙂 Pečený čaj môžete spraviť z akéhokoľvek ovocia. Dnes si spravíme slivkový, ale výborný je tiež čaj z jabĺk, zázvoru, hrušiek alebo z drobného ovocia ako sú maliny, čučoriedky alebo ríbezle.

 

Na prípravu čaju budete potrebovať:

  • slivky – 25-30 ks
  • 1 citrón
  • klinčeky – 10 ks
  • badián – 5 ks
  • mletá škorica – 1 čajová lyžička
  • cukor – približne 5 -10 polievkových lyžíc, záleží ako sladký chcete čaj 🙂
  • vanilková pasta alebo pol balenia vanilkového cukru
  • plech s priemerom cca 37cm
  • 3 dc uzatvárateľný pohár

 

Postup:

1. Ovocie si dobre umyjeme. Slivky vykôskujeme, nakrájame na štvrtinky a rozložíme na plech. Polku citróna nakrájame na kolieska a uložíme na slivky, druhú polku odšťavíme a použijeme neskôr.

1

 

2. Pridáme klinčeky, badián a vanilkovú pastu podľa potreby.

2

 

3. Šťavu z citróna zmiešame s lyžičkou škorice a polejeme ňou ovocie. Následne pridáme cukor a zasypeme ním všetko ovocie.

3

 

4. Pečieme pri teplote 200-250 °C približne 45 minút, kým ovocie nepustí šťavu. Zmes občas premiešame 😉

4

 

5. Keď je už čaj upečený, preložíme ho do pohára a po ochladení ho uložíme do chladničky. Alebo rovno do šálky! 🙂

5

Podobné nápady