Prvé vianočné DIY – dekoračný venček zo sušeného ovocia 🙂
1. december je ideálny deň, kedy si môžeme vyrobiť vianočný venček. Pri jeho výrobe použijeme sušené citrusové ovocie, ktoré si pripravíme pomocou tohto návodu.
Na jeho výrobu budeme potrebovať:
- sušené citrusy
- drobnosti na dozdobenie ( napr. celú škoricu, badián, rôzne zelené halúzky, prípadne drobné bobuľky )
- stuha na zavesenie
- kartón
- 2 guľaté nádoby ( 1 väčšiu, 1 menšiu ) alebo 2 taniere na predkleslenie tvaru venčeka
- fixka
- nožnice
- lepiaca pištoľ alebo veľmi silné lepidlo
Postup:
1. Pomocou nádob alebo tanierov si na kartón predkreslíme tvar venčeka – nádoby zvolíme podľa toho aký veľký venček si chceme vyrobiť. Rozdiel medzi veľkosťami by mal byť približne 2 – 3 cm. Následne podklad vystrihneme.
2. Pomocou lepiacej pištole začneme na kartónový podklad prilepovať sušené citrusy. Najprv začneme väčšími tvarmi, vytvoríme tak prvú vrstvu venčeka, a na ňu zasa uložíme ďalšiu vrstvu z menších tvarov. Takto budeme pokračovať pokým nebude mať venček požadovaný tvar.
3. A teraz je čas na zdobenie. Ako som už spomínala, môžeme použiť rôzne bobuľky, celú škoricu, klinčeky, badián, zelené vetvičky a podobne. Samozrejme, veľmi pekný je aj jednoduchý venček bez dozdobovanina, dotvorený pomocou farebnej stuhy.
4. A venček je hotový! Teraz ho už len zaveste tam, kde sa vám bude najviac páčiť 🙂
Zdroje: pinterest.com